HoReCa

Jeśli prowadzisz lub zarządzasz restauracją, hotelem lub firmą cateringową, to doskonale wiesz, że utrzymywanie czystości jest kluczowe, aby odnieść sukces w branży HoReCa.

Również jesteśmy tego świadomi, a dzięki wieloletniemu doświadczeniu, znajomości rynku od podszewki oraz rozwiązaniom, którymi dysponujemy, wiemy jak osiągnąć najlepszą efektywność sprzątania.

Icon Icon

Chemia profesjonalna dla hoteli

Poplamione ręczniki, pożółkła pościel, nieprzyjemny zapach w pokoju hotelowym, niedomyte fugi w łazience – to tylko niektóre powody, które skutecznie potrafią zniechęcić gości lub przynieść negatywne opinie o obiekcie. Zapewnienie bezpieczeństwa i komfortu gości jest priorytetem każdego hotelu odnoszącego sukces na rynku. Nie da się tego osiągnąć bez odpowiedniego, skrojonego na miarę danego obiektu, zarządzania sprzątaniem oraz profesjonalnej chemii, która jest jednym z zasadniczych gwarantów zachowania czystości i świeżości.

Wyznając zasadę „po co przepłacać” proponujemy profesjonalne technologie sprzątające i detergenty rekomendowane pod konkretny obiekt oferujący noclegi. Począwszy od środków czyszczących i myjących, poprzez kosmetyki hotelowe tj. mydło, szampon, balsam do ciała, aż po doskonałe detergenty odplamiające i piorąco-dezynfekujące.

12699

Chemia profesjonalna dla gastronomii

Zapewnienie czystości w restauracji, cateringu, kuchni hotelowej lub na stołówce, w których mamy do czynienia z bardzo szeroką gamą zabrudzeń, to olbrzymie wyzwanie. W zarządzaniu czystością branży gastronomicznej liczy się czas, efektywność oraz bezpieczeństwo używanych detergentów. My wiemy jak spełnić te wymogi, oferując sprawdzone produkty i rozwiązania czyszczące dla branży gastronomicznej.

Sprzedajemy efektywne produkty i adekwatne dla danego obiektu. Dlatego każdą współpracę zaczynamy od przeanalizowania konkretnego lokalu gastronomicznego pod kątem potrzeb i wyzwań związanych z utrzymaniem czystości i higieny. Tylko wtedy możemy zaproponować rozwiązania „uszyte na miarę” – i to właśnie robimy od przeszło 35 lat.

Atestowane środki czystości do powierzchni mających kontakt z żywnością

W restauracjach, hotelach, firmach cateringowych, stołówkach, szczególnie powinno się zwracać uwagę na detergenty przeznaczone do utrzymywania czystości i higieny, które są bezpieczne dla żywności. Środki profesjonalne do mycia powierzchni mającej kontakt z żywnością, muszą być atestowane i sprawdzone.

Chemia, którą oferujemy jest zgodna z aktualnym systemem HACCP. Do zamówienia zawsze wysyłamy kartę charakterystyki danego detergentu lub środka dezynfekującego. Dlatego też decydując się na współpracę z marką PERS, masz gwarancję, że będziesz używać chemii z wiarygodnego źródła, z wszelkimi niezbędnymi dokumentami.

Szkolenia z zarządzania czystością i technologii sprzątania dla hoteli i restauracji

Lata obecności na rynku czystości i higieny pokazały nam, jak duże oszczędności wiążą się z wdrożeniem w danej firmie optymalnego systemu zarządzania czystością.

Na pewnym etapie naszej działalności, po licznych rozmowach z klientami, przeprowadzonych analizach, dostrzegliśmy, że budżety przeznaczane na kwestie związane z czystością i higieną mogłyby być mniejsze, a efektywność sprzątania większa. Na taki stan rzeczy mają wpływ różne czynniki, na przykład: niewłaściwie skonstruowany dobór personelu sprzątającego, czy nieodpowiedni harmonogram pracy, brak właściwego systemu sprzątania, a może to być również nieadekwatnie dobrana do potrzeb chemia profesjonalna.

Dlatego też od wielu lat prowadzimy szkolenia z profesjonalnego utrzymywania czystości, nie tylko w hotelach i pensjonatach, ale również tam, gdzie to jest niezbędne ze względu na komfort personelu sprzątającego i optymalizację kosztów.